Stap 4: begeleidingHet handelingsplan wordt meestal opgesteld voor een periode van ongeveer 10-12 weken.  Ze loopt vaak van onderbreking naar onderbreking. Natuurlijke onderbrekingen zijn de schoolvakanties, of de toetsperiodes op school.

In deze 10-12 weken wordt remedial teaching gegeven in de praktijk.
Hoewel de begeleiding bij voorkeur onder schooltijd plaats zou moeten vinden, blijkt dit in de praktijk niet haalbaar om diverse redenen. Vandaar dat ik de woensdagmiddag vanaf half 2 gereserveerd heb voor leerlingen van het basisonderwijs.

Als U en de school het willen,  is er contact met de school van uw kind over afstemming van de begeleiding op de werkwijze van de school.  Voor gesprekken met school is toestemming van de ouders nodig. Dit wordt altijd met de ouders overlegd.

Naast de begeleiding in de praktijk is het vaak nodig dat er ook thuis geoefend wordt. Het huiswerk is uitdagend en oefent op speelse wijze de gewenste vaardigheden. Het is belangrijk dat de leerling elke dag hieraan werkt. En niet 5 minuten snel  voordat de volgende sessie begint.

 

naar Stappenplan